Magisk mat

Magisk mat

Magisk mat

Kan mat være magisk?
Kan mat gjøre deg glad? Kan mat fjerne eller bedre nedstemthet og depresjon? Kan mat gjøre deg mentalt sterkere? Gjøre tankene klarere? Og litt annet å tygge på...
Det er dette jeg forsøker å finne ut av. Og kanskje har du lyst til å være med på denne reisen? Du er velkommen! Nettsiden min finner du her www.helpyourself.no

Fly high!

InspirerendePosted by Torill Stokkan Sun, February 19, 2017 12:38

Ukene løper og dagene flyr. Og de flyr lettere enn før, takket være ”et skifte”, en ny bevissthet rundt hva kroppen trenger - og ikke trenger, for å ”fly lett og høyt”. For at tankene blir klarere, hodet kjappere, og den tykke, ugjennomtrengelige tåka ikke lenger befinner seg inne i hodet – men i stedet ligger tett og tjukk UTENFOR vinduet. Uten at det gjør noen ting. For i hodet mitt er det sol!

Dagen flyr som sagt, og det blir liten tid til forsking rundt hvilke matvarer som virker inn på våre sinnsstemninger. Men i disse dagene oppstår det menneskemøter, møter med mennesker som har kikket innom Magisk mat. Mennesker som spør om det virkelig kan være sant at kostholdet virker inn på ”hodet”?

Jo, sier jeg, det kan det. Så absolutt! Jeg er et levende eksempel på akkurat det. Og så legger jeg ut om C-vitaminer, sporstoffer, mineraler, frukt og spinat og alt annet som kroppen vår har godt av.

Jammen, dette er noe vi alle VET, sa en venninne lettere oppgitt over min nyoppdagelse og entusiasme. Du VET jo det, understreket hun. Vi alle VET at vi bør spise sundt og at det gjør noe med oss.

Jo, jeg har vel tenkt i de baner jeg også, men jeg har liksom ikke praktisert det jeg har visst. Ubevisst. Og har slett ikke forstått hvor viktig denne ubevisste kunnskapen er. For jeg , som sikkert mange andre, har bare nikket til denne kunnskapen – uten å ta den helt alvorlig. For jeg spiser da helt normalt! Har jeg tenkt. Men jeg har ikke tenkt på hva de forskjellig ting jeg putter i meg gjør med kroppen min, og slett ikke hva det gjør med hodet mitt. Jeg har vær så hjernedød at jeg ikke engang har tenkt at det har vært noen forbindelse mellom det som havner i min mage, og det som oppstår i mitt hode etterpå. Og nå har jeg bare lyst til å si et stort UNNSKYLD til meg selv. Jeg har så lyst at jeg faktisk sier det. Unnskyld!

Det er en rar prosess å la det ubevisste bli bevisst. Og det kan ta år før man plutselig havner i det ”bevisste” – og så tillater det bevisste å styre valgene vi tar. Som å spise det vi har godt av – og ikke bar det som er godt.

I det siste har jeg berømmet bananen – som er full av stoffer som gjør oss litt gladere. Men det er jo mange meninger der ute i nettverdenen – og det gjelder å finne ”sannheten”. Men hvem eier nå den? Hvem står bak forskningsrapporter? Hvem står bak sidene man henter kunnskap fra? Er kunnskapen de formidler ”styrt” av et firma som kanskje ønsker å fremme ”lykkepiller” fremfor bananer? Man må ha alle disse spørsmålene i bakhodet mens man manøvrerer seg frem blant kunnskap, synsinger , myter og meninger.

Som en Askeladd blir man ført ut på den ene ”omveien” etter en andre. Men via disse omveiene kan det dukke opp verktøy vi trenger til å komme et lite skritt videre (ta med deg den gamle skosåla, den kan være god å ha , for å si det på Askeladdvis) og som kan åpne for mer enda mer kunnskap - og trigge nysgjerrigheten et hakk til.

I dag havnet jeg på en side kalt wikiHow – og deler gjerne det jeg fant der. Oversiktlig og greit om hvordan ”booste” serotoninet.
H
a en god uke, og vær snill mot hele deg!  • Comments(0)//blogg.helpyourself.no/#post8